Excel·lent actuació de Gerard de la Casa en la ´2ª Subida al Castell de Guadalest´.

Gerard de la Casa es va desplaçar a Alacant, concretament a la localitat de Castell de Guadalest, per disputar la segona edició de la pujada vàlida per al campionat regional de Muntanya de la Comunitat Valenciana. Gerard de la Casa, al volant del Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport) va donar continuïtat a l’impressionant nivell mostrat aquesta temporada en el certamen català i es va classificar en la 2ª plaça de la categoria Turismes (4t en la classificació absoluta).
El pilot andorrà va mantenir un espectacular duel amb el pilot local Raul Borreguero que, al final, va aprofitar les millors prestacions del seu Mosler MT900R (700 cv de potència) per superar a Gerard.

L’escenari de la prova estava situat en la carretera CV-755 que uneix les localitats de Callosa d’en Sarria i Guadalest. En concret la sortida estava situada en la fita kilométrica 7,67 i l’arribada en la 2,59. Així doncs, el recorregut total de la prova era de 5,108 km, amb un desnivell de 360 metres i una pendent mitjana del 9%.

De la Casa va fer els primers reconeixements a l’esmentat traçat en passat dijous i la primera impressió va ser que era: Un traçat difícil, amb zones molt tècniques, unes altres molt ràpides i rasants cecs en baixada. És a dir en alguns llocs havies de tenir les coses clares, molt clares, per tirar-te. El pilot de Baporo Motorsport va continuar els reconeixements durant tota la jornada del divendres i al final va comentar: Hi ha alguna zona que no la tinc massa clara, veurem com surt demà.
Un altre factor que Gerard tenia clar abans d’iniciar el desplaçament a terres valencianes era que els rivals locals el farien córrer molt, un fet al que està acostumat: És una situació que costa més de superar en situacions com la del Castell de Guadalest. Nosaltres no coneixem el traçat, és a dir partim de zero, i ells l’han disputat en alguna altra ocasió o almenys tenen més facilitats per reconèixer el recorregut. Malgrat tot intentarem lluitar pel triomf.

Les previsions de Gerard es van complir i va haver d’emprar-se a fons per estar en el podi dels Turismes. La primera pujada vàlida per a la classificació final la va acabar amb menys de 2” de distància de l’inassolible, a priori, Mosler MT900R de Borreguero: No em facis córrer tant, li va comentar el pilot local al final d’aquesta màniga, al que Gerard va contestar: Que ho seguiria intentant fins al final.
En l’última pujada els dos pilots van rebaixar els cronos encara que les diferències es van ampliar a favor de Borreguero. Al final de la competició Gerard es mostrava satisfet amb el segon lloc: Estem molt contents amb el resultat. En un traçat que no coneixíem, en el qual la mitjana ha estat de gairebé 95 km/h,... ens han fet córrer, nosaltres també hem anat molt ràpid. La prova està que el Mosler, un vehicle que duplica la potència del Còrdova ha arribat a la meta amb signes evidents en la seva carrosseria que ha anat al límit per superar-nos.

Després de dues finalitats de setmanes seguits de competició, Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo Motorsport, tindran gairebé un mes per preparar la propera cita del Campionat de Catalunya de l’especialitat. Serà la XIV Pujada a La Llacuna que es correrà els dies 20 i 21 de juny.