A Estoril, Pol Rosell puja al graó més alt del podi de la Seat León Eurocup.

A l’Autòdrom d’Estoril, Pol Rosell va tornar a demostrar la seva condició de campió de la Seat León Eurocup. Després d’aconseguir la segona posició en els entrenaments oficials, es va alçar amb el triomf en la primera carrera i va aconseguir una tercera posició molt treballada en la segona. Així doncs cap de setmana excel·lent per a Pol que abandona Portugal com a líder provisional del campionat i com a únic pilot que ha estat en el podi de les quatre carreres disputades.

Per al campió 2014 de la Seat León, els entrenaments lliures (30’ + 30’) li van servir per eliminar el sabor agredolç amb què va acabar la jornada de proves disputada en aquest mateix escenari 48 hores abans. No obstant això, en la primera mànega les coses tampoc van sortir com esperava i va quedar a certa distància (més de 1”5) de la pole. La continuació va ser més positiva per als interessos de Pol i va acabar a la quarta posició a 53 mil·lèsimes de la segona posició, mentre que el més ràpid (Fran Rueda) es va escapar una mica més de 3 dècimes. Així s’expressava Pol al final de la segona tanda de lliures: Després d’aquesta primera jornada del meeting queda clar que a Estoril la igualtat entre un bon nombre de participants marcarà les carreres. És evident que estar molt encertat en els oficials serà decisiu per pujar als podis finals.

El pilot de Baporo Motorsport no es va equivocar i als entrenaments oficials (30’) els quinze primers pilots van quedar separats per tan sols 1”. Rosell va realitzar una tanda en progressió que el va portar a marcar el seu millor registre en la 12ª volta de les 13 que van completar al traçat portuguès. Al final, la pole-position se li va escapar per una mínima diferència de 38 mil·lèsimes. Una vegada completada la tanda, Pol es mostrava satisfet pel resultat però: El comportament d’alguns pilots a la pista no és del tot correcte. Dels intents de volta ràpida gairebé cap ha estat net, sempre he trobat algun rival que m’ha obligat a variar la trajectòria. Hem hagut de lluitar molt per estar entre els millors però a l’últim instant ho hem aconseguit. Tenim una excel·lent posició de sortida, sobretot per a la primera carrera, intentarem aprofitar-la.

En la sortida de la primera carrera (15 voltes), Pol Rosell va ser el més llest i va passar a encapçalar el grup de participants. Malgrat l’assetjament inicial de Mikel Azcona, el campió de l’especialitat, va demostrar la seva superioritat i es va mostrar com un ferm líder que a mesura que avançaven les voltes s’anava desenganxant dels seus rivals. Al final, clar triomf de Rosell al que van acompanyar al podi Stian Pausen i la primera noia de la prova Lucyle Cipriano. Una vegada celebrada la cerimònia de podi, Pol feia aquest comentari: Ha estat una prova molt tensa sobretot a l’inici, després he pogut establir una lleugera diferència i tot ha estat més fàcil. En el tram final de la carrera, amb el León notant l’esforç de la prova, era molt important mantenir la concentració. Molt satisfet per aquest primer triomf de la temporada a veure si demà podem repetir.

La segona carrera (15 voltes), va ser totalment diferent a l’anterior. En aquesta ocasió, que va sortir des de la 7ª posició de la graella de sortida va haver d’esforçar-se al màxim per superar a un grup de cinc pilots que tenia per davant. Amb Rueda i Brichí escapats, Rosell es va situar en l’última posició del podi a la recta final de la prova. Pol explicava d’aquesta manera el desenvolupament de la prova: De sortida he recuperat una plaça però la continuació ha estat molt dura. Amb els esclats el cotxe no refrigerava bé i els problemes de temperatura han estat constants. Sens dubte una carrera molt complicada que hem superat en el podi i això és realment el que importa.

La propera cita de la Seat León Eurocup 2015 serà al circuit de Silverstone (Gran Bretanya). Les instal·lacions de l’esmentat traçat britànic rebran als equips participants la primera setmana de juny. El meeting es disputarà els dies 6 i 7.