El trencament d’un amortidor als oficials, marca el meeting d’Amàlia Vinyes a Estoril.

Amàlia Vinyes no va tenir la sort de cara al segon meeting de la Seat León Eurocup 2015 disputat al circuit d’Estoril. El trencament d’un amortidor en un dels moments decisius del cap de setmana (entrenaments oficials), la va situar en la part central de la graella de sortida. En les respectives sortides els tocs van ser múltiples, sobretot a la primera la mecànica de la pilot andorrana va quedar tocada pel que lluitar per recuperar llocs en la classificació final va ser impossible. Una 15ª posició en la primera carrera i 12ª a la següent no eren el objectius que s’havia marcat Amàlia pera la cita portuguesa de mencionat campionat.

La climatologia es va mostrar benvolent amb els participants i els que van viure en directe les carreres en el Circuit d’Estoril. A pesar que la jornada prèvia a la nit el cel es mostrava amenaçador, fins i tot va arribar a ploure de manera feble, durant les jornades del meeting el sol va lluir amb força mentre que l’aire va refrescar l’ambient.

La pilot andorrana va afrontar les dues mànegues d’entrenaments lliures (30’ + 30’) com una continuació del test que va realitzar durant el dimecres (dia 6). Va seguir treballant en la posada a punt del seu León de cara a la jornada decisiva del dissabte (dia 9). En aquests assajos lliures va quedar demostrat una vegada més que Amàlia està molt a prop dels més ràpids, però rebaixar les dècimes que la situarien en posicions capdavanteres li resulta difícil. Aquest era el seu comentari al final de la jornada: En la primera de les tandes hem estat rodant discos i pastilles de fre, les frenades segueixen sent un problema quan els frens estan calents. En aquesta primera mitja hora hem rodat amb rodes usades. En la segona tanda hem posat pneumàtics nous, però no he tingut sort en les dues ocasions en què he intentat marcar el millor crono. En la primera un rival m’ha molestat i en la segona m’he colat una mica a l’últim sector. Malgrat tot m’he quedat a 7 dècimes del segon millor crono de la tanda.

La tanda d’entrenaments oficials (30’) va tenir un desenllaç molt negatiu per als interessos d’Amàlia. El trencament d’un amortidor a la meitat de la tanda va truncar l’opció d’aconseguir un bon crono i en conseqüència una posició entre els millors a la graella de sortida. Amàlia opinava el següent: Estic molt enfadada amb el que ha passat, a part que se m’ha complicat molt entrar en la lluita pels punts a les carreres, perquè sortiré molt enrere, el trencament que s’ha produït és un punt feble del León; al meu entendre hauria d’estar resolt.
És evident que seguirem treballant per millorar, però aquests detalls fan que la motivació no sigui la mateixa.

Amàlia va iniciar la primera carrera (15 voltes) amb la intenció de millorar posicions. L’objectiu no era fàcil sobretot tenint en compte que, com queda dit, sortia des d’una situació incòmoda. Les pitjors previsions es van complir i ben aviat va perdre tota opció a millorar a causa dels desperfectes que va patir el seu León des del moment que el semàfor es va situar en verd. D’aquesta manera ho comentava en finalitzar la prova: Les primeres voltes han estat molt dures, els tocs han estat continus per tots costats. Hi ha rivals que intenten passar per llocs impossibles. En fi, amb la direcció doblegada des de l’inici, el meu repte ha passat a ser acabar la carrera i almenys això ho he aconseguit.

A la segona carrera (15 voltes), Amàlia no va ser tan agressiva, sobretot a l’inici de la carrera. En aparença no podia seguir el ritme dels adversaris que la precedien fins que a meitat de carrera va començar a llimar diferències. A la recta final de la prova no va poder rubricar l’atac que l’hagués portat al podi con a millor pilot femenina de la carrera. A final de la carrera ens explicava d’aquesta manera el seu plantejament de la mateixa: He decidit estar una mica més conservadora al principi per conservar rodes i atacar en la fase definitiva de la carrera. Quan he agafat a un grup de rivals que tenia per davant, suposo que hauran accelerat el ritme i no els he pogut seguir. La sensació va ser que el seu León és més ràpid.

Per segona temporada consecutiva, el circuit de Silverstone (Gran Bretanya) serà escenari d’un meeting de la Seat León Eurocup. En el traçat britànic de gairebé 6 km, els pilots disputaran la 5ª i 6ª carrera, això serà el primer cap de setmana de juny, concretament els dies 6 i 7.


Servei de premsa.

 

Classificacions Seat León EUROCUP 2015 - Estoril.

Entrenaments oficials.
1.-Lucyle Cipriano, 1’47”422, 2.-Pol Rosell, a 0”038, 3.-Mikel Azcona, a 0”109, 4.-Manuel Giao, a 0”189, 5.-Julien Briché, 0’424, ... 15.-Amàlia Vinyes, a 1”012.
1ªCarrera.
1.-Pol Rosell, 27’49”215, 2.-Stian Paulsen, a 10”184, 3.-Lucyle Cipriano, a 17”631, 4.-Mikel Azcona, a 19”134, 5.-Julien Briché, a 19”751. ... 15.-Amàlia Vinyes, a 48”973.
2ªCarrera.
1.-Fran Rueda, 27’52”246, 2.- Julien Briché, 07”543, 3.-Pol Rosell, a 16”835, 4,-Mario Dablander, a 17”941, 5.-Stian Paulsen a 20”661 ... 12.-Amàlia Vinyes, a 33”196.

Icono PDF Notícia completa en PDF

 

Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: