Amàlia Vinyes impacient per competir en el Ral·li Illes Canàries 2015.

Amàlia Vinyes i Càndido Carrera disputaran el 39è Ral·li Illes Canàries, segona prova del calendari 2015 del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, al volant d’un Ford Fiesta R2 preparat per RMC Competició.
A la pilot andorrana, que es va asseure al volant del Fiesta a Lalín (Ralli do Cocido), se li ha fet molt llarg el període de temps (1 mes aproximadament) que ha separat la prova gallega en la qual va competir per primera vegada amb Cándido al seu costat pilotant el R2 del preparador lleonès, fins a la cursa canària.

Els organitzadors canaris han preparat un traçat que frega els 600 km., dels quals 180,02 seran de velocitat, repartits en 12 especials (6 de diferents).
L’especials que hauran de superar en les dues primeres seccions seran: Teror (11,86 km), Sant Mateu (16,84 km) i Telde (13,49 km). A la recta final del ral·li l’activitat competitiva es traslladarà a: Saint Lucia (15,56 km), Tejeda (16,88 km) i Valleseco (15,38 km).
És evident doncs que són especials cronometrades ben conegudes per als habituals a la prova canària, no és el cas de Amàlia que descobrirà aquests escenaris en els reconeixements previs a la disputa del ral·li.

La pilot integrada al programa R2 Rallycar Team, ha iniciat el desplaçament a les Illes Canàries molt motivada i convençuda que pot protagonitzar un bon ral·li, així s’expressava: En el Cocido el feeling amb Cándido va ser molt bo i vaig acabar encantada amb les prestacions del Fiesta R2. Mai havia pilotat un vehicle d’aquestes característiques i, com vaig comentar, em va agradar molt.
No hi ha dubte que el meu objectiu és aprendre i fer un ral·li a un ritme competitiu però sense obsessionar-me amb la classificació. És important fer quilòmetres i per tant aprofitar tot el traçat proposat per l’organització per anar traient conclusions.
Així doncs, el gran repte a superar per Amàlia a Gran Canària seran uns trams cronometrats que no coneix: És cert que començo de zero en aquest sentit però confio en l’experiència de Cándido i a poder conèixer les característiques d’aquestes especials en la jornada de reconeixements, almenys per estar situada en el tipus d’asfalt a superar durant les dues etapes del ral·li.

A.Vinyes-Carrera tindran una densa setmana a Gran Canària, s’iniciarà el dimecres (dia 15) a les 14h00 amb l’inici dels reconeixements de la primera etapa. Al llarg del matí (entre les 9h00 i les 15h00) de la jornada següent serà el torn de les especials de la segona etapa.
A partir d’aquest instant diversos actes, entre els quals hi haurà la cerimònia de sortida de la prova, centraran l’atenció de Amàlia i el seu equip.
Durant el divendres arribarà el moment de començar a competir amb el Ford Fiesta R2. Al matí (de 10h30 a 12h00) es durà a terme el shakedown mentre que a partir de les 20h30 es donarà la sortida a la primera etapa del ral·li. A destacar que a les 17h30 se celebrarà la presentació del programa R2 Rallycar Team.
La logística del ral·li estarà distribuïda al Parc de Santa Catalina, mentre que el podi de sortida i repartiment de premis, a la Plaça Canàries, ambdues ubicacions a Las Palmas de Gran Canaria.  

Servei de premsa.

 

Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: