El Trofeu Borrufa 2015 marcat per les excel·lents prestacions dels equips de Finlàndia.

La primera jornada de competició de la 23è Trofeu Barrufa va estar marcada pels registres dels esquiadors finlandesos que van aconseguir la medalla d’or en el Gegant de la categoria U14 M, Henry Hahthela, i l’or i la plata en l’Especial que van disputar els inscrits en la categoria U16 F, Korpio i Larilahti. També van estar en el calaix més alt del podi dos vells coneguts del trofeu andorrà, concretament l’argentí Juan C. Begino, guanyador de l’Especial masculí U16 i la holandesa Kiara Derks vencedora del Gegant de les noies.
En la prova disputada en les instal·lacions de Vallnord Ordino- Arcalis, es van donar cita 230 esquiadors de 30 nacionalitats diferents.

El Trofeu Borrufa 2015 es va iniciar amb fred, neu i vent en els cims de les muntanyes però amb condicions una mica més favorables en les pistes on competien els participants. En opinió dels esquiadors que van fer les funcions d’obridors, el recorregut es va fer sobre neu fresca que a mesura que van passar els participants es va anar compactant sobre tot la traçada.

En la categoria U16, entre els nois, a part de l’excel·lent triomf de Begino, cal destacar l’actuació del representant belga Xander Vercammen, va ser el que més es va apropar a l’argentí. També va resultar molt ajustada la lluita pel la tercera plaça en la qual tres competidors van quedar separats per 2 dècimes.
En la prova de la categoria femenina la finlandesa Nella Korpio, no va donar cap opció als seus rivals. La lluita va estar per a les dues posicions restants del podi per les quals es van barallar,Larilahti (FIN), Krahelski (GBR); Arnabat (AND) i Vilalta (ESP):

Entre els més petits, U14, Hahtela va dominar el Gegant dels nois amb autoritat, mentre Derks va tenir més feina per establir diferències amb la francesa Vaucelle i l’andorrana Xènia Rodriguez. Precisament Xènia comentava al final d’aquesta primera jornada: He fet una primera màniga massa conservadora, en la segona he anat a per totes i he aconseguit aquesta plaça de podi. Estic molt satisfeta sobretot de la meva segona màniga. Intentarem millorar.

Una persona que estava realment satisfeta dels resultats aconseguits pels seus esquiadors era l’entrenador de l’equip finlandès Danko Marinelli: Els resultats aconseguits avui pels nostres corredors han estat excel·lents, esperem seguir en la mateixa línia les properes jornades en les pistes andorranes.

Demà (dia 27) s’invertiran les proves. La categoria U16 disputaran el Gegant i la U14 l’Especial.