Àlex Machado protagonitza un debut prometedor en les GSeries 2.

Àlex Machado ha trobat el pressupost necessari per poder donar el salt als cotxes, encara que sigui de manera puntual i en un campionat que es disputa en l’època hivernal en el Grandvalira Circuit.
És evident que estem parlant de les GSeries, el certamen andorrà de pilotatge sobre gel, que en la modalitat de dues rodes motrius està reservat, en la seva majoria, per a pilots joves. Cal comentar que Àlex, amb 15 anys, és de llarg el més jove de la graella.

En el primer meeting de la temporada, sense haver tingut opció de provar el cotxe (Volkswagen Golf 2 RM), Machado va disputar els entrenaments amb un únic objectiu, conèixer el cotxe i intentar familiaritzar-se amb les seves reaccions en una pista completament gelada.
En els cronometrats es van començar a veure resultats. Va aconseguir el segon millor temps de la màniga (55”969), A continuació en la sèrie qualificativa, amb un crono acumulat de 4’34”818, de les cinc voltes, es va situar a la quarta plaça de la classificació i un lloc en la segona línia de la graella de sortida de la primera final.

Precisament en aquesta final, programada a 5 voltes, va arribar a rodar en segon lloc però, en el pas de la corba jocker va perdre dues posicions i es va situar en al quarta posició de la classificació d’aquesta cursa.
En la final que va tancar la primera jornada de competició en el traçat del Port de Envalira, les coses van millorar. Molt més efectiu en la sortida es va situar a la segona plaça en la primera volta, lloc que no va abandonar durant les voltes restants. L’avantatge aconseguida en les primeres 4 voltes respecte als rivals que el seguien, li va permetre passar amb certa tranquil·litat la corba jocker en el cinquè i últim gir conservant la posició.
Una vegada sumats els punts acumulats en la sèrie classificatòria i les dos finals, Àlex Machado es va situar a la quarta plaça a dos punts de la segona posició de la classificació final.

Estic satisfet de com ha anat aquesta primera experiència sobre gel. Se m’ha escapat el podi però estic convençut que amb una mica mes de confiança, tant en el cotxe com en la pista, els cronos milloraran i, com a mínim, estaré més cera dels meus rival. Era l’opinió del jove pilot andorrà al que es notava molt content amb aquest primer contacte amb una pista de gel al volant del VW Golf. .

Àlex tindrà una segona oportunitat dissabte que ve (dia 17) a partir de 10h00 del matí en el mateix escenari.