Masdeu-Aristi-Arruabarrena en el podi de la D3 en els 500 km d’Alcanyís.

Jordi Masdeu-Antonio Aristi-Harriet Arruabarrena, al volant d’un Seal León Racer preparat per PCR Sport, van completar els 500 km d’Alcanyís en al segona posició de la classificació de la Divisió 3 (D3) de les Michelin Endurance Sèries (MES). Els mateixos protagonistes van tornar a pujar al podi, en aquest cas en la tercera posició, en la classificació absoluta de la mateixa categoria dels 500 km d’Alcanyís.
Per la seva banda Vicente Dasi-Josep Parera-Oscar Fernández van quedar molt prop d’aquest podi absolut, cinquena posició, de la prova de resistència organitzada per V-Line Org.

L’habitual cita aragonesa de final de temporada, aquest any, va estar marcada per una climatologia molt variable que va donar treball extra tant als pilots a la pista com als equips en el box.
La jornada de test prèvia als 500 km es va celebrar amb l’asfalt sec, encara que el cel va estar amenaçador durant les més de 7 hores que els cotxes van estar en la pista. L’endemà els equips van arribar a les instal·lacions de Motorland i van poder apreciar que la situació havia canviat de manera radical. Les previsions aquesta vegada van encertar i la pluja va arribar puntual per tal de que el treball fet en el test no servís de gairebé res.

Els 45’ d’entrenaments lliures programats per a aquesta jornada del dissabte (dia 29) van servir per prendre-li el pols al nou escenari i, cal destacar, que els equips de PCR Sport es van adaptar ràpidament a la pista mullada. En la tanda de cronometrats, Masdeu-Aristi-Arruabarrena van aconseguir el quart millor registre de la categoria D3, 2’19”612, mentre que Dasi-Parera-Fernández van ocupar la cinquena plaça amb un crono de 2’20”721.

En carrera l’estratègia prevista per tots dos equips va funcionar sense entrebancs a destacar. Després de superar una complicada sortida amb molta aigua en la pista, la visibilitat era mínima a partir de les primeres posicions de la graella, els equips de PCR Sport van rodar amb una regularitat que els va portar a recuperar alguna de les posicions perdudes en l’esmentat inici de cursa. Concretament Masdeu-Aristi-Arruabarrena van arribar a rodar al principi de la prova en la 14ª posició absoluta (5è de D3), començant la recuperació un cop la primera quarta part de la cursa (volta 25) fins a situar-se de manera estable entre els deu millors de la classificació absoluta i en el podi esmentat.
La tendència de Dasi-Parera-Fernández va ser la mateixa encara que sempre alguna posició per darrera dels seus companys d’equip. Al final, com queda dit, el podi se’ls va escapar per molt poc (38”).

Al final de les 500 km d’Alcanyís 2014, Pep Codinach expressava d’aquesta manera la seva satisfacció per la manera que s’havia desenvolupat la prova de V-Line Org., aquest era el seu comentari: Han estat uns 500 km molt durs per la climatologia sobretot. Hi ha hagut moments en què semblava que l’asfalt s’assecava i semblava lògic parar i posar rodes de sec. No ho hem fet i hem encertat. Acabar amb els dos cotxes entre els cinc millors de la D3 penso que és per estar satisfet.

PCR Sport encara no dóna per tancada la temporada de circuits. El proper 13 de Desembre acomiadaran la temporada a Madrid, disputant les 3 hores del circuit del Jarama.