Triomf i títol per a Josep M. Membrado-Jordi Vilamala al Ral·li 2000 Viratges.

Josep M. Membrado havia comentat que no sortiria a especular amb el resultat en el 54º Ral·li 2000 Viratges, no es tractava d’arriscar però sí d’imposar un ritme competitiu que li obligués a estar concentrat, així ho va fer i va quedar clar que l’estratègia era l’encertada. Al final triomf inapel·lable, 9 de 10 scratch parcials, del pilot d’Olost a Manresa i un nou títol de campió de Catalunya de l’especialitat, el vuitè, que passa a formar part d’un palmarès ampli que resumeix de manera clara la dilatada trajectòria esportiva de Membrado al món de l’automobilisme, sobretot en l’especialitat dels ral·lis.

Membrado-Vilamala, d’acord amb el seu equip MCRacing, van decidir afrontar el 2000 Viratges al volant del Mitsubishi Lancer Evo X, un vehicle amb el qual han disputat totes les proves de terra i, modificant les especificacions a Grup N (GN) FIA, l’últim Ral·li RACC Catalunya.
El primer pas pel bucle inicial (Taurons i Vilaredes) va començar a demostrar el que hem comentat a l’inici, és a dir que l’estratègia era l’encertada. Van aconseguir el millor crono en ambdues especials i van establir les primeres diferències sobre el seu rival directe a emportar-se el títol de campió, Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3).
En la segona passada per aquestes especials van tornar a ser els més ràpids cosa que va fer que acabessin aquesta primera part de la prova amb quatre scracth parcials i liderant la classificació provisional amb 17” d’avantatge sobre Llinás-Torra, mentre que el tercer lloc era per a Orriols-Muñoz a 27”.

La segona part de la prova del Biela Club Manresa va ser un punt i seguit a l’esdevingut en les seccions inicials. En el primer pas per Odena, Membrado i Orriols van quedar separats per tan sols una decima a partir d’aquí el domini de Membrado el va portar a ampliar les diferències al seu favor després de cada especial disputada.

Josep M. Membrado i el seu equip no van tenir dubtes en el moment de plantejar el 2000 Viratges 2014: Durant la temporada he pogut comprovar que la meva adaptació al Porsche no era la millor per afrontar el repte de jugar-me el títol en el ral·li final. Em sento més còmode al volant del Mitsubishi i això em permet pilotar amb més soltesa i afrontar situacions compromeses amb més confiança. Estic content pel resultat, hem encertat en general el plantejament de la prova. Durant el ral·li, hem mantingut en tot moment la concentració i el 8º triomf en el 2000 Viratges ens ha portat al 8º títol català de ral·lis.

Així doncs, un any condicionat sobretot per l’abandó en el Ral·li Igualada finalment ha acabat aconseguint l’objectiu marcat a l’inici de temporada. El vuitè títol de campió de Catalunya de Ral·lis per a Josep M. Membrado, setè per a Jordi Vilamala. Com deia el campió: Ara és moment de gaudir aquest èxit, hi haurà temps per plantejar la propera temporada en la qual, sens dubte, intentarem repetir aquest títol.
 

Servei de Premsa.

 

Resultats del 54 Ral·li 2000 Viratges.

1.Membrado-Vilamala (Mitsubishi Lancer Evo X), 1h04’33”2, 2.-Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3) a 0’35”7, 3.-Llinás-Torra (Mitsubishi Lancer Evo X) a 1’26”2, 4.-Martinez-Larrosa (BMW M3 E30) a 2’43”0, 5.-Agusti-Sauleda (Peugeot 206 XS) a 3’44”4.

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: