Pol Rosell campió de l’EUROCUP Seat León 2014.

Pol Rosell es va proclamar campió de l’EUROCUP Seat León 2014 després de disputar-se la primera cursa de l’últim meeting de la temporada celebrat en el Circuit de Barcelona-Catalunya. En els moments previs a l’inici de la competició, el pilot de Baporo Motorsport es mostrava amb ganes de començar l’activitat en la pista. La pole-position aconseguida en els entrenaments oficials li va donar l’oportunitat de sentenciar el títol i no la va desaprofitar. Segona posició en la carrera inicial i quart en la segona, i primer títol europeu en el palmarès del jove pilot de Vic.

Entrenaments lliures (30’ + 30’), sobretot la primera màniga li va servir al pilot català per comprovar que estava entre els més ràpids (tercer) i que tot funcionava de manera impecable. En la continuació les bones sensacions es van confirmar, en una màniga en què gairebé ningú amagava les seves cartes, va aconseguir el segon millor crono i solament era superat per el seu company en l’equip Baporo, Manuel Giao. A pesar que tot estava sortint segons el guió previst, Pol no acabava d’estar tranquil: Tot sembla en ordre per afrontar amb el màxim de garanties els oficials de demà. Hi haurà molta tensió, és sens dubte un dels moments decisius del cap de setmana.

En els entrenaments oficials (30’), Rosell no es va deixar sorprendre, amb el primer joc de rodes va demostrar que estava entre els millors i que tenia assegurat un lloc entre els capdavanters. Quan va muntar el segon joc es va imposar als quals l’havien superat en les voltes inicials (Brinché, Comini, Giao) aconseguint la pole-positión en el moment més necessari de la temporada. Aquestes eren les seves paraules: Era important aconseguir la pole, a part que et permet sortir davant en la primera carrera són 3 punts per a la classificació de campionat i tal com està d’ajustada la provisional poden ser decisius.
La millor volta m’ha sortit quan més tranquil he anat, sense pujar pels pianos... En fi crec que el més important és que hem fet un pas més cap el títol.

A la primera carrera (14 voltes), sortint des de la pole semblava que l’opció de fer les 14 voltes en solitari era possible, el seu ritme era el millor, tot depenia de la sortida. Precisament en aquest moment sempre complicat, Comini va estar més encertat i va arribar a final de recta amb lleuger avantatge, amb ensurt a final de recta  inclòs, es va situar líder seguit d’un Rosell que es va mantenir calculador sempre donant prioritat a l’EUROCUP, així analitzava la carrera al final: Crec que he sortit bé, però Comini ha estat més ràpid. Durant les dues primeres voltes he intentat superar-lo però el risc que els dos acabéssim fora de la pista era molt alt. En veure que els de darrere no seguien el nostre ritme he preferit assegurar la segona plaça que, pensant en el campionat, era molt bona. Al final m’he trobat amb la sorpresa que, tal com s’havia acabat la prova, era el campió de l’EUROCUP. Millor impossible.

La segona carrera (14 voltes), amb tot el treball fet i el títol a la butxaca Pol Rosell va protagonitzar una remuntada que va fer vibrar als afeccionats, que en gran nombre es van donar cita en el Circuit de Barcelona. A punt va estar de situar-se en el podi final de la carrera.

El campió de l’EUROCUP Seat León encara té fronts oberts aquesta temporada. El cap de setmana vinent (dies 8 i 9) competirà en el Circuit del Jarama amb opcions a guanyar el Campionat d’Espanya de Resistència (CER)