Josep M. Membrado: Competir amb els millors sempre és una motivació.

Arriba la setmana decisiva per a Josep M.Membrado-Jordi Vilamala i el seu equip (MC Racing) per demostrar les seves opcions en el RallyRACC - Catalunya Costa Daurada, prova vàlida per a Campionat de Món de l’especialitat. Membrado valora de manera molt positiva el poder lluitar amb els millors especialistes a nivell mundial, però sobretot: Volem gaudir del ral·li al costat de les persones que ens segueixen de manera habitual durant tota la temporada.
L’equip que llueix els colors de Repsol, competirà en el Catalunya 2014 al volant del Mitsubishi Lancer Evo X amb prestacions que els  situen en la categoria RC2.

El RACC, com a entitat organitzadora, ha dut a terme alguns canvis interessants per celebrar les noces d’or de la seva prova. Potser la més rellevant sigui, la celebració del primer tram urbà a la ciutat de Barcelona des que la prova és vàlida per al mundial. Serà una especial de 3,20 km d’asfalt que es correrà dijous que ve (dia 25) a partir de les 18h08 a la muntanya de Montjuïc.
En referència al traçat de les tres etapes habituals destaca que, es recupera l’inici de la prova amb l’etapa sobre terra per continuar amb les dues d’asfalt. Precisament en la segona etapa (dissabte dia 26) es produirà un fet també nou fins ara, l’especial Escaladei tindrà 50 km de recorregut.
Els equips participants, abans d’arribar al parc tancat del passeig marítim de Salou, hauran de superar 11 especials cronometrades que sumen 372,96 km. El traçat total del ral·li serà de 1.391,53 km.
Cal esmentar que el parc d’assistència no modifica la seva ubicació, és a dir, estarà en el pàrquing de Port Aventura.

Josep M. Membrado i el seu equip han treballat de manera intensa durant les últimes setmanes per tenir el Mitsu en les millors condicions i preveure els imprevists que es puguin produir, aquest era el comentari del pilot d’Olost: És una prova complexa i a més vam decidir, en el seu moment, córrer amb el cotxe que habitualment competim a la terra però amb especificacions FIA. Cal afegir que aquest any nosaltres, és a dir els pilots que no tenim prioritat en el mundial, no tindrem shakedown a causa de l’horari tan ajustat previdt per el dijous, amb desplaçament a Barcelona inclòs. Estic convençut que podem fer un bon ral·li encara que, per a mi, estar en el podi de sortida ja és una satisfacció.
El multi-campió català de l’especialitat es trobarà amb molta competència en la seva mateixa categoria: Som conscients d’això, competirem amb equips habituals del mundial amb un nivell i mitjans superiors als nostres. De tota manera no canviarem el nostre plantejament i esperem poder demostrar que som competitius en una prova de tant nivell com el Catalunya.

Dilluns que ve (dia 20), Membrado-Vilamala es desplaçaran a Salou per dur a terme els tramitis previs a l’inici dels reconeixements de les especials que, com de costum, seran intensos i exigents físicament. Com hem esmentat, aquesta temporada no tindran opció a disputar el shakedown, en conseqüència se situaran al volant del Mitsubishi Lancer Evo X en el moment de dirigir-se a la cerimònia de sortida que es durà a terme en el podi instal·lat en el passeig marítim de la localitat tarragonina.

Servei de Premsa.

 

Horaris - 50 RallyRACC Catalunya Costa Daurada.

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: