A Xerès, un altre cap de setmana molt dens per Azcona, amb final en el podi.

La Clio Cup espanyola i el Campionat d’Espanya de Resistència (CER) van viure el penúltim meeting dels seus calendaris en un circuit de Xères, que va rebre als participants amb sol i temperatures estiuenques. Esmentar que els termòmetres van superar els 30º en alguns moments.
L’equip PCR Sport va viure situacions de tot tipus durant aquest cap de setmana. Mentre Mikel Azcona mantenia la seva línia habitual en les proves de la Clio, les coses no resultaven tan positives, en general, en la proves del CER. L’esmentat Azcona compartint volant d’un Seat Leon amb Oscar Fernández es van colar en el podi absolut de l’última carrera a més de vèncer en la Divisió 3 (D3).

En la CLIO CUP, Mikel Azcona aconsegueix dos podis molt treballats.

El pilot de PCR Sport va arribar a Xères amb un objectiu clar, estar entre els millors i tenir el Clio en perfectes condicions al final del cap de setmana, i ho va aconseguir. És cert que el pilot navarrès va estar una mica més conservador que en altres ocasions però en cap moment va estar fora del top5 de la prova.
En els dues sèries d’entrenaments cronometrats va marcar un temps de 2’03”697 i 2’03”509 en les respectives mànigues a mig segon del pilot francès Marc Guillot que va aconseguir la pole-position. Azcona quart en la primera i tercer en la segona se situava en la part davantera de les respectives graelles de sortida.
En la primera carrera (12 voltes) els pilots francesos Guillot i Milan van encapçalar en tot moment el grup, lleugerament separats entre si, mentre que Azcona lluitava per la tercera plaça amb Palomeras i Cebrian. El de PCR Sport es va mantenir en el quart lloc fins a la novena volta, moment en el que va llançar el seu atac i encara va tenir temps d’establir diferències amb els rivals que el perseguien.
El desenvolupament de la segona carrera (18 voltes) va ser semblat al de l’anterior. Amb Guillot i Milan per davant, Azcona i Cebrian van mantenir un bonic duel per la tercera plaça. En les voltes inicials tots dos pilots es van intercanviar les posicions en diverses ocasions. En la 7ª volta Cebrian es va situar a la tercera plaça amb el navarrès a l’expectativa. Les coses no van canviar fins a la 14ª volta en la qual Azcona va superar al seu rival i va marxar en solitari fins al final de la carrera.
Al final objectiu aconseguit, dos bons resultats a Xères i el Clio que solament necessitarà la revisió de rigor per afrontar el meeting de la Clio europea que es disputarà en l’escenari andalús els dies 18 i 19.

Classificacions CLIO CUP - Xères.
1ªCarrera: 1.-Marc Guillot, 24’47”568, 2.-Nicolas Milan, a 0”995, 3.-Mikel Azkona, a 7”492, 4.-Jordi Palomeras, a 9”765, 5.-David Cebrian a 12”600.
2ªCarrera: 1.-Marc Guillot, 37’28”320, 2.-Nicolas Milan, a 3”773, 3.-Mikel Azkona, a 14”504, 4.-Fabio Mota, a 18”520, 5.-David Cebrian a 23”731.

En el CER, la sort deixa de costat a H.Arruabarena-Aristi.

En la cita de Xerès del CER 2014, van ser tres els cotxes inscrits per PCR Sport que, com comentàvem,  van protagonitzar moments molt diferents durant les dues jornades de competició.
Oscar Fernandez-Mikel Azcona (Seat León Supercopa), després de tenir problemes en la primera carrera, van tenir una gran actuació en la segona que els va portar al podi absolut de la prova i a aconseguir el seu primer triomf de la temporada de la Divisió (D3).
Vicente Dasi-Josep Parera (Seat León Racer), tercers de la Divisió 2 (D2) en la carrera inicial, també van trepitjar el podi de Xères. En la segona prova disputada van ocupar la 5ª plaça de la D2, amb ensurt inclòs per Dasi en els primers compassos de la prova.
La creu va ser para Arruabarrena-Aristi, el trencament del canvi de velocitats (no hi havia recanvi en el circuit) en la primera carrera els va deixar sense cap opció a seguir competint la resta de la jornada.
El Campionat d’Espanya de Resistència 2014 posarà el punt i final a la temporada els propers dies 8 i 9 de novembre en el Circuit del Jarama de Madrid.