Gerard de la Casa s’imposa entre els turismes a la XXIX Pujada a la Santa.

Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC preparat per Baporo Motorsport) va guanyar la categoria de turismes (4º a la classificació absoluta) a la Pujada a la Santa, prova vàlida per al Campionat de Muntanya de la Regió Murciana.
El meeting que es va disputar en dues jornades (27 i 28 de setembre) va tenir una meteorologia molt variable. La pluja va acompanyar als participants durant el primer dia de competició mentre que la situació va millorar durant el diumenge (dia 28).

Els organitzadors, Automòbil Club de Totana, van habilitar l’escenari habitual per a celebrar la 29ª edició de la seva prova que es va disputar a la carretera RM-502-MU. La sortida estava situada al PK 3,2 (Urbanització La Charca) i l’arribada al PK 7,0 (Rotonda del Santuari la Santa). En total 3,8 km amb una pendent mitjana del 5% i un desnivell de 300 metres.
En opinió de Gerard la pujada és: Molt bonica amb un principi molt ràpid que imposa respecte.

El timing de la pujada estava dividit en dues parts per als pilots que disputaven el campionat regional, és a dir eren dues proves vàlides per al campionat de manera independent. Durant el dissabte (dia 27) es van córrer una mànega d’entrenaments i dos de carrera, repetint aquesta mateixa estructura el diumenge. Al final es va fer una classificació final amb el millor crono de les quatre pujades de tots els participants en la qual s’incloïen tots els pilots que havien participat a la pujada.
En aquesta classificació De la Casa va ocupar la quarta ñosició absoluta sent el líder destacat de la categoria turismes. El pilot andorrà comentava d’aquesta manera el seu pas per Totana (Múrcia): Mentre va ploure vam ser al capdavant de la classificació absoluta, això és el que va passar a la primera pujada de carrera. A partir del moment en el qual les condicions van millorar els CM més ràpids del regional murcià ens van superar. De tota manera molt satisfet per l’experiència i també perquè recuperem el nostre ritme de competició habitual. Vull dir que vam completar les quatre pujades de carrera sempre seguint una progressió positiva i el Córdoba va funcionar sense cap problema en tot moment.

Després de competir durant dos caps de setmana consecutius en proves de campionats espanyols, Gerard de la Casa tornarà el pròxim 12 d’Octubre al català de l’especialitat per a intentar tancar matemàticament el títol de turismes. Serà en la 25ª Pujada al Pont de Vilomara organitzat pel M.C. Manresa.