L’Eurocup Seat León va visitar un escenari emblemàtic de l’automobilisme mundial, el Circuit de Monza, i Amàlia Vinyes va aprofitar l’ocasió per a aconseguir la seva millor classificació de la temporada, 5ª en la segona carrera, a part de marcar el millor temps en el primer sector de la pista italiana en la sèrie d’entrenaments cronometrats. El pitjor moment del cap de setmana per a la pilot andorrana es va produir en la primera de les carreres disputades en la qual es va veure involucrada en diversos tocs múltiples que la van deixar sense opció a ser entre els millors al final d’aquesta prova.
A les mànegues d’entrenaments lliures (30’ + 30’), Amàlia ja va observar que el traçat de Monza, en el qual mai havia competit, tenia unes característiques molt particulars: Després de competir a Spa, diria que Monza és un circuit monòton. Llargues rectes (se superen els 240 km/h de velocitat punta) i en conseqüència frenades molt fortes. Un altre factor a tenir en compte és el saber aprofitar les aspiracions d’altres vehicles (rebufos). En la primera sèrie de lliures va marcar un millor crono de 2’03”927, que la va situar en la 17ª posició. Encara un altre factor que podia marcar les carreres era la igualtat, Amàlia va quedar a 1”50 del millor crono, per la qual cosa hi havia 17 participants separats per aquest mínim marge de temps. Durant la segona mitja hora de entrenos lliures, la pilot andorrana va rebaixar el seu temps en 3 dècimes, però es va situar en el lloc 19, és a dir els seus rivals havien millorat més, amb el denominador comú de l’esmentada igualtat que, amb tota seguretat marcaria el desenvolupament de la competició cronometrada. Els entrenaments oficials (30’) van ser el primer avís que Amàlia podia protagonitzar la millor actuació de la temporada a la pista italiana. Es va situar en la vuitena posició amb un crono de 2’03”160, a menys d’un segon de la pole-position, i en aparença no havia arribat al seu límit: Al final han tret una bandera vermella, és a dir, han parat els entrenaments a causa d’una sortida de pista i m’han deixat sense la possibilitat de millorar, estic convençuda que hauria pogut rebaixar el meu millor crono. Era evident que Amàlia sabia on podia guanyar aquestes dècimes que li permetrien millorar alguna posició: És sens dubte en una de les chicanes de la pista (Ascari), en aquest punt he de millorar.
En la disputa de la primera carrera (11 voltes), Amàlia no va poder donar continuïtat a les bones sensacions que va tenir en els cronometrats. L’inici de la carrera va ser positiu es va mantenir sense massa problemes entre els deu millors del grup de participants (26). Però a partir de la volta 6, alguns tocs inesperats d’alguns rivals la van obligar a passar pel pit-lane per a canviar una roda punxada. A partir d’aquest instant la concentració d’Amàlia no va ser la mateixa i es va limitar a rodar fins a passar per sota de la bandera quadriculada. Al box, visiblement enfadada pel succeït, comentava que: Estar en zona central del grup de participants té aquests riscos, en aquests llocs l’experiència per a evitar aquests tocs és bàsica. En alguns casos alguns rivals tenen reaccions imprevisibles.
Amb la moral recuperada va iniciar la segona carrera (11 voltes) decidida a aprofitar que sortia des de la primera posició de la graella de sortida (en la graella de la segona carrera els vuit millors dels cronometrat inverteixen les seves posicions). Va protagonitzar una bona sortida i en les primeres tres voltes va mantenir una bonica lluita amb el pilot suís Stefano Comini. En la continuació Pol Rosell i Julien Briché van arribar fins al grup que liderava la prova. Amàlia es va mantenir amb ells fins que, durant la vuitena volta, els problemes de frens del seu León la van obligar a portar un ritme més conservador. Al final de la carrera que tancava el meeting, la pilot andorrana es mostrava satisfeta per la seva actuació, encara que: Penso que sense els problemes de frens al final el podi no se m’hauria escapat. De tota manera he demostrat que puc lluitar amb els pilots més ràpids d’aquesta Eurocup Seat León i superar el repte.
L’EUROCUP Seat León 2014 viurà la seva última cita el primer cap de setmana de novembre (dies 1 i 2) al Circuit de Catalunya. Amàlia té fundades esperances de poder seguir progressant aprofitant les dificultats d’un traçat que coneix molt bé.
Servei de premsa.
Classificacions EUROCUP Seat León - Monza (Itàlia)
Entrenaments oficials. 1.-Manuel Giao, 2’02”177, 2.-Aku Pellinen, a 0”316, 3.-Julien Briché, a 0”424, 4.-Ferenc Ficza, a 0”709, 5.-,Thibaut Margues a 0’807. ... 8.-Amàlia Vinyes, a 0’983. 1ªCarrera. 1.-Manuel Giao, 22’42”315, 2.-Marcos de Diego, a 2”384, 3.-Ferenc Ficza, a 3”246, 4.-Norbert Toth, a 5”191, 5.-Pol Rosell a 7”148. ... 21.-Amàlia Vinyes, a 1 vta. 2ªCarrera. 1.-Julien Briché, 22’45”177, 2.-Pol Rosell, a 1”442, 3.-Manuel Giao, a 1”638, 4.-Gabor Weber, a 1”926, 5.-Amàlia VInyes, a 5”015. |