De la Casa: Els problemes que no hem tingut en tres anys els hem tingut avui.

D’aquesta manera valorava Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC) la seva participació a la X Pujada al Sueve, prova vàlida per al campionat asturià de l’especialitat. El pilot andorrà en la primera pujada de competició, única que va poder disputar en condicions normals, va ocupar la segona plaça entre els turismes, 5ª de la classificació absoluta. A partir d’aquest instant els problemes en el selector del canvi van condicionar l’actuació de Gerard en la prova de la Escuderia Sueve Motor Sport.

La pujada asturiana, que tancava el campionat d’aquesta comunitat, es va disputar en el seu escenari habitual, és a dir entre els punts quilomètrics 14,750 i 10,450. L’arribada coincideix amb el Mirador del Fito. En total 4,300 km amb un desnivell de gairebé de 418 mts., i amb un pendent mitjana que s’apropa al 10%.
El format de competició del campionat asturià és diferent al que està habituat De la Casa en el campionat català. A Astúries es disputen dues mànigues d’entrenaments i dos de competició però intercalades.
Gerard de la Casa no va començar amb bon peu la seva participació en el Sueve 2014. En la primera tanda d’entrenaments va tenir una sortida de carretera, en trepitjar l’herba just al costat de l’asfalt, que va obligar als tècnics de Baporo MotorSport presents en la pujada a treballar en la suspensió davantera per deixar el Còrdova en condicions de tornar a competir.
En la primera pujada de competició tot va transcórrer amb normalitat, va completar els 4,300 km amb un temps de 2’22”468. Gerard no es mostrava del tot satisfet, aquest era el seu comentari: El pilot local Jose Luis Alonso, amb un Mitsubishi Lancer Evo IX, ens ha superat per 1,5”.
En la següent pujada, segona d’entrenaments, van començar els problemes, amb el selector del canvi, encara que va poder completar el recorregut. En aquells instants era important veure el que passava i intentar una reparació d’urgència.
Va iniciar la pujada que tancava la prova amb la intenció de millorar el seu crono anterior i intentar apropar-se una mica més al seu rival, però en els primers compassos es va adonar que no podia seguir en competició: Es va quedar la sisena velocitat bloquejada i vaig decidir parar. Passar les paelles que hi ha en el recorregut amb aquesta velocitat era impossible.

A partir d’aquest moment Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo MotorSport, se centraran a deixar el Seat Còrdova WRC en les millors condicions per poder disputar amb la regularitat habitual la part final de la present temporada.