Gil Membrado segueix entre els millors en el Circuit Andorra. 2a posició en la G2 de les GSeries

Aquesta vegada “Cohete” Suarez i el campió del món de MotoGP, Joan Mir, el van acompanyar en el podi.

Gil Membrado va tornar a ser protagonista en el Circuit Andorra en el segon meeting de les GSeries d’Andorra. En la G2, el pilot del RACC, va aconseguir una brillant segona plaça, només superat pel seu company en l’equip Elegant Driver (amb qui comparteix volant) José “Cohete” Suarez i superant a pilots de l’entitat del campió del món de MotoGP, Joan MIR, el francès Yohan Rossel o l’excampió d’Europa de Turismes, Mikel Azcona.

En aquesta segona cita del calendari del campionat andorrà, els organitzadors van complir amb la previsió i van canviar el traçat en el qual es va disputar la G2. Van preparar la variant més tècnica i llarga de l’escenari del Port d’Envalira. En opinió del jove pilot d’Olost, el traçat era molt atractiu i a priori li agradava potser més que el de la setmana anterior, així ens ho comentava: No hi ha cap dubte que el “caragol” que han afegit després de la parabòlica és molt bonic i convertirà al traçat més tècnic. És a dir, “jugar” amb el gas serà vital per a aconseguir la millor tracció en tot moment.

Els entrenaments lliures van ser la primera presa de contacte amb la nova variant, era el moment de descobrir les noves traçades amb el Giand, aquest va ser l’objectiu de Gil en aquestes 5 primeres voltes. Va aconseguir un millor crono de 57”375, a 3” del millor crono marcat, de manera sorprenent, pel pilot francès Yohan Rossel. Rossell disputarà la setmana vinent el Ral·li de Montecarlo.

En la mànega qualificativa, Gil va parar el crono en 54”936, es va situar en la quarta plaça de l’esmentada mànega i va començar a sumar punts per a aconseguir un podi que en aquests instants semblava una mica llunyà, encara que quedava per disputar les dues finals i en les lluites cos a cos Gil se sent molt còmode.

Aquestes sensacions positives es van confirmar en la final 1B. Després d’una excel·lent sortida es va situar líder i, malgrat els esforços de Naudi i Mir, el més jove de la prova es va mostrar molt segur i, sense cometre errors, va creuar en primera posició la línia d’arribada.

En la final 2B, Membrado ho va tornar a intentar, però en aquesta ocasió Mir va ser el que es va situar al capdavant i superar-ho, va ser una missió impossible per al pilot d’Olost.
Una vegada finalitzada aquesta final, es va poder comprovar que la visibilitat que tenia Gil des de dins de l’habitacle del Giand no era bona, així ho explicava: Va haver-hi un moment que des del cotxe de davant va haver-hi alguna pèrdua d’algun líquid que va provocar la falta de visibilitat. Vaig decidir no arriscar, la segona plaça en aquesta final era un excel·lent resultat.

En aquest cas no va ser necessari fer massa càlculs per a confirmar el podi, fins i tot la segona plaça, de Gil Membrado en aquesta G2. En conseqüència, també es va confirmar la segona plaça en la classificació provisional del campionat de la categoria Giand, a 15 punts del seu company d’equip “Cohete” Suarez.

Ara vénen dues setmanes de descans, amb tota seguretat serà un descans relatiu perquè, si hi ha possibilitat, el Team Membrado aprofitarà per a entrenar i mantenir la dinàmica de competició que ara mateix és excel·lent.

La tornada a Andorra per a competir en les GSeries serà el dissabte (dia 30), data en la qual es disputarà la G3, penúltim meeting del certamen andorrà de pilotatge sobre gel.