En Assen, una de freda i una de calenta per Mikel Azcona

Els pilots de l’equip PCR Sport en la seva segona visita a Holanda (la primera va ser a principi de temporada a Zandvoort) van viure sensacions molt diferents en un dels escenaris mítics, sobretot, del motociclisme mundial. Parlem de la pista d’Assen al nord dels Països Baixos, en la disputa de la 5a cita del TCR Europe.

Mikel Azcona no va poder mantenir el lideratge després de les dues carreres disputades en el referit escenari tot i que, marxa d’Assen amb totes les opcions obertes a seguir lluitant per l’anhelat títol dels turismes europeu. La 2a posició a la cursa final, per davant de Borkovic, el va situar a 2 punts del líder de la classificació provisional a falta dels dos últims meeting del calendari.
Per Danny Kroes, el cap de setmana en terres holandeses va ser molt més complicat. En cap moment va estar entre els millors en la primera de les carreres. A la que va tancar el meeting, la seva sort no va millorar i va acabar abandonant després de completar la 8a volta.

La climatologia va ser l’habitual a Assen, és a dir cel amenaçant pluja, que va arribar a caure de forma tènue, però les dues curses es van poder disputar amb l’asfalt sec.

Mikel Azcona, també debutant a Assen, va protagonitzar uns entrenaments cronometrats (dia 18) amb dues sèries de qualificació molt diferents. A la Q1, amb un crono 1′ 45″125 va estar en el top5. En els 10‘ de la Q2 no va aconseguir superar el crono esmentat, es va quedar en 1′ 45″491, i va veure com el seu lloc a la graella de sortida de la primera de les carreres s’endarreria diverses posicions, en concret es va situar en la 8a plaça.

A la 1a cursa (dia 18), Mikel va topar, des de la mateixa sortida, amb un mur davant seu, anomenada Stian Paulsen, al qual li va resultar impossible de superar durant tota la mànega. Va passar la línia d’arribada en la 10a posició, el més greu és que el seu gran rival al títol, Dusan Borkovic, li va recuperar 6 punts en la classificació provisional i va passar a liderar el campionat.
Cal afegir que el guanyador d’aquesta cursa, Daniel Nagy, va passar a ser el tercer en discòrdia en recuperar 23 punts de cop al pilot de PCR Sport.

Mikel va iniciar la 2a cursa (dia 8), amb la pressió afegida d’haver d’estar al final, no només entre els millors, sinó de deixar per darrere als rivals que, en la prova anterior, l’havien superat amb claredat.

Després de superar la picabaralla habitual de la sortida, el pilot navarrès va completar la primera volta a la 2a posició però aquesta vegada amb Paulsen, Borkovic i Nagy per darrere. La lluita entre aquests pilots en la primera part de la cursa va ser espectacular amb avançaments molt arriscats que en qualsevol moment podia deixar a algun d’ells fora de combat. Per cert que el líder era Attila Tassi que es va distanciar dels seus rivals des de la mateixa sortida.

Precisament en un d’aquestes maniobres arriscades, Nagy es va sortir a final de recta de meta i va tenir que sortir el cotxe de seguretat (SC). Els pilots van donar fins a quatre voltes darrere del SC, a la represa de la prova semblava que els ànims estaven més calmats.
Tassi va tornar a escapar-se i aquest cop Azcona va fer el mateix pel que fa als rivals que el seguien. D’aquesta manera va tenir un final relativament còmode si ho comparem amb la lluita que hi va haver per la 3a plaça del podi que, al final, va ser per Borkovic.

Així doncs, Azcona va recuperar 3 punts al seu gran rival pel títol (Borkovic), mentre que Nagy, amb el seu abandonament, ja no és el rival directe que semblava ser abans d’iniciar-se aquesta segona cursa.

La lluita per estar al capdamunt del podi del TCR Europe 2018 seguirà al Circuit de Monza (Itàlia) els dies 22 i 23 de setembre.