Albert Llovera aconsegueix estar en semifinals en el Rallycross de Barcelona RX2

El Campionat del Món de Rallycros 2019 es va iniciar el passat cap de setmana (dies 26, 27 i 28) en un circuit de Barcelona - Catalunya degudament remodelat per acollir l’esdeveniment.

Albert Llovera no va faltar a la cita en la graella del RX2. En aquesta ocasió el pilot d’Andorra la Vella va protagonitzar una actuació molt regular en les 4 mànegues de qualificació que el van situar en el top12 de la classificació intermèdia del meeting i, en conseqüència, amb una plaça assegurada en una de les semifinals d’aquesta primera prova de la temporada.

Arribar a la final no va ser possible però Llovera es mostrava molt satisfet d’aquest inici, en un campionat en el qual la mínima badada pot tenir conseqüències imprevisibles. Així ens valorava aquesta primera experiència de l’any: Sabíem el que ens trobaríem i estàvem molt motivats per a fer front al que sorgís. El nostre objectiu era estar en semifinals i vam treballar en aquesta possibilitat des de la primera pispa de qualificació i al final ho aconseguim. Sens dubte, el nivell aquesta temporada tornarà a ser molt alt, intentarem millorar en cada carrera per a mantenir la nostra posició entre els millors.

Aquesta temporada Llovera, que compta amb el suport els tècnics del seu equip de sempre, PCR Sport, també tindrà la possibilitat de millorar les prestacions de la seva mecànica comparant informació amb els membres de l’equip, Olsberg MSE, amb el qual es desplaçarà als circuits: Serà sens dubte una ajuda inestimable. Es tracta de l’equip en el qual estan tres dels quatre primers classificats a Barcelona i entre ells està el campió 2018 del RX2 i vencedor en la cita catalana Oliver Eriksson.
Tenir accés a la informació del seu set-up de carrera per exemple, serà una ajuda que ens pot fer millorar els nostres cronos i estar cada vegada més amunt en les classificacions.

L’inici del campionat serà particularment complicada, en els pròxims 45 dies es disputa més de mig campionat: És aquesta una de les raons per les quals qualsevol ajuda en l’àmbit tècnic és benvinguda. És cert que abans de les vacances d’estiu haurem passat per tres de les cites mítiques del RX2, Circuit de Silverstone, Noruega i Suècia. Coneixem els escenaris, són complicats però és una motivació extra competir en ells pel gran ambient que hi ha.

Abans d’aquestes tres cites que esmenta, Llovera haurà de visitar Bèlgica una altra de les cites habituals d’un campionat del món que va guanyant adeptes cada temporada.