Edgar Montellà supera les adversitats i frega el podi a Estepona

Edgar Montellà (Speedcar GT-R), va començar la seva participació en el Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2019, acabant en la 4a plaça de la Categoria II, la 11 Pujada Estepona - Peñas Blancas.
El pilot que compta amb el suport del Programa dels Joves Pilots de l’Automòbil Club, va protagonitzar un cap de setmana en el que va passar per moments difícils, sobretot, quan un toc a la primera pujada vàlida per a la classificació final, el va deixar molt a prop d’haver d’abandonar.

Al contrari que l’any passat, la climatologia va ser favorable als interessos de la majoria dels quals, per obligació o oci, no es van perdre la prova inicial del CEM 2019. Sol, ambient estiuenc i, en conseqüència, asfalt sec va ser el que es van trobar els que van decidir desplaçar-se a la localitat de la Costa del Sol.

Les tres pujades vàlides per a la classificació final (es tenen en compte per la classificació final, les dues millors) es van disputar en un recorregut de 7,600 km, amb sortida des de la mateixa localitat i arribada al km 7,470 de la carretera DT.-8301. El desnivell és de 481 metres, el pendent mitjà del 6,39% i la màxima del 12,39%. Els organitzadors de l’esdeveniment van ser els membres de l’escuderia RS-Sport.

Edgar Montellà (Speed Car GT-R) va tenir un inici esperançador a Estepona. En les dues pujades d’entrenaments va aconseguir la 2a posició per darrere del campió 2018 de la categoria (Garikoitz Flores). Sens dubte, el toc va trencar la progressió de Montellà i a punt va estar de deixar-li fora de la prova.
L’equip EM Motorsport va aprofitar el marge de temps que hi havia fins a la següent mànega d’entrenament (diumenge al matí), per reparar la mecànica i poder competir, sense opció a fallar, en les dues mànigues vàlides per a la carrera, i així assolir un lloc a la classificació final.

Malgrat perdre el podi en l’últim sospir de la tercera pujada, Montellà estava satisfet de la manera en què va transcórrer la seva estança a Estepona: Ha estat un cap de setmana amb alts i baixos. Vam començar bé, però el toc en la primera pujada de carrera va trencar els plans previstos.
Per sort vam poder arreglar la nostra mecànica i seguir en competició durant la segona jornada.
Estic convençut que en condicions normals haurien estat més a prop dels líders. De tota manera, tenint en compte el succeït, marxo satisfet d’haver sumat els primers punts de la temporada.

En referència a la seva mecànica, el jove pilot de l’ACA Esport ens feia el següent comentari: Al principi del meeting vam fer uns reglatges de xassís que han funcionat de manera excel·lent. No podem dir el mateix del motor que, en alguns trams del recorregut, ha fallat. Perdia potència encara que després la recuperava sense un motiu clar. No teníem l’opció de fer proves, així que vam decidir completar la tercera de les pujades en aquestes condicions. Vam poder acabar, l’objectiu era fer-lo més amunt en la classificació però tinc confiança a continuar millorant durant el certamen.

Superada la primera cita del CEM 2019, els equips participants ja pensen a posar les seves mecàniques a punt per a competir en la següent. El certamen no es mourà d’Andalusia, encara que si que canviarà de província. En concret, aquesta segona prova es disputarà en Ubrique (Cadis), serà la XXIV Pujada Ubrique - Benaocaz, que es correrà els dies 27 i 28 d’Abril.